top of page

Ահա այն սնունդը, որն առաջացնում է ագրեսիվ քաղցկեղ

  • Writer: anigevorgn
    anigevorgn
  • Nov 12, 2024
  • 1 min read

Մի շարք գիտական հետազոտություններում հաստատվել է, որ քաղցկեղի զարգացման համար կան մի քանի ռիսկի գործոններ:

Այս գործոններից մեկը կապված է կենդանական ճարպերի ընդունման ավելացման հետ:

Նույնիսկ եթե մարդը խուսափում է տապակած սննդի օգտագործումից, բայց պարբերաբար օգտագործում է յուղոտ միս եւ ապխտած միս, ոռոցքի զարգացման ռիսկը մեծանում է։

Այս մասին RG.RU-ին ասել է վիրաբույժ բժշկական գիտությունների թեկնածու Մարկ Հաջիյանը։

Բժիշկը կոչ չի անում կտրականապես հրաժարվել մսից, սակայն խորհուրդ է տալիս այն օգտագործել չափավոր քանակությամբ, որը պահանջում է օրգանիզմը եւ ավելացնել բանջարեղենի եւ մրգերի օգտագործումը:

Քաղցկեղի զարգացմանը նպաստող մյուս հիմնական գործոնը նստակյաց ապրելակերպն է։

Եթե մարդը վարում է նստակյաց ապրելակերպ կամ զբաղվում է աշխատանքով, որը կապված է ցածր ֆիզիկական գործունեության հետ, դա նաև զգալի ազդեցություն է ունենում միզասեռական օրգանների ուռուցքների առաջացման վրա:

bottom of page